Материали

Материали

Мария Луиза Билдинг е модерна жилищна сграда на 6 етажа с две стълбищни клетки. Разположена е на тихо място, в близост до централна градска част (широк център), авто и ж.п.гари, училища, детски градини, поликлиникa и лекарски кабинети, зелени площи за отдих и удобен градски транспорт. При проектирането на сградата са съчетани съвременен архитектурен дизайн, комфорт и максимална функционалност на апартаментите. Различната квадратура и разпределение дават възможност на всеки клиент  да избере жилище, което отговаря на нуждите му. От апартаментите на последните етажи се открива прекрасна панорамна гледка.

За строителството на сградата

Строеж от монолитна стоманобетонна конструкция с фундаментна плоча и зидарии с керамични блокове с вертикални кухини – австрийски тухли  Porotherm 25 N+F на Wienerberger. Създадени от 100% естествен материал с голяма плътност и висока якост, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства.

 За подобряване на изолационните свойства на сградата е предвидена  допълнителна външна топлоизолация с EPS (експандиран полистирен). Завършена  е с фасадна мазилка, която има защитна и декоративна функция, подобрява устойчивостта на сградата на замърсявания, влага и други неблaгоприятни атмосферни влияния – красив изглед, съчетан  с висока енергийна ефективност.

Всички открити балкони ще бъдат хидроизолирани и с външно завършен елегантен акцент  по бордовете и первазите с врачански камък. Предвидени са мразоустойчив гранитогрес и метални парапети с триплексово стъкло.

Профилната система – шесткамерна  с троен стъклопакет в съответствие с всички европейски стандарти и екологични норми, осигурява на бъдещите обитатели тишина и уют.   Покривните прозорци  на утвърдената световна  марка VELUX ще завършат и придадат несравним характер на последният етаж на сградата.

Асансьорът е съвременен електрически, безшумен и енергоефективен, със скорост на движение V= 1 m/s.

В сутеренния етаж на сградата са предвидени паркоместа с топла връзка към жилищната зона, с проектирана  автомобилна рампа, покрита с поликарбонатни плоскости за вход и изход.

Общите части на сградата, стълбищни клетки и коридори ще бъдат завършени от естествен камък, в комбинация със стилен и качествен алуминиев парапет.

Покривът на сградата е комбинация от плосък и скатен покрив с крайно покритие от керемиди.  За намаляване на топлинните загуби е предвидена топлоизолация и хидроизолационна преграда (двупластова битумна изолация  и пароизолация), като мерки срещу проникване на вода и кондензация.

Степен на завършеност:

>